Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
Altı Nokta Körler Vakfı’nda Türkçe ve Matematik Dersleri

2022-2023 öğretim yılı Güz Döneminde, Engelli Öğrenci Birimi Koordinasyonunda yürütülen ve Altı Nokta Körler Vakfında sunulan Türkçe ve Matematik Dersleri ile EKPSS ve benzeri sınavlarına katkı sağlamak amacıyla Atatürk Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi öğrencilerine ERYADER derneği tarafından yürütülen Enmep Platformu olarak eğitici eğitimi verdik. Engelsiz Matematik Eğitim Platformu uzmanlarından Hale UÇUŞ, Merve Atasoy ve Olcay Aşcı “Görme Engelli Bireylere Matematik Eğitimi” ve Görme Engelli Öğrenciler için Erişilebilir Dijital Matematik Araçları” başlıklı eğitimleri vermişlerdir. 2023 Bahar Döneminde ise Altı Nokta Körler Vakfı  rehabilitasyon merkezine gelen yeni görme engelli kursiyerler ile programa devam edilerek, sürekliliğinin sağlanması ve eğitimleri geliştirilerek uygulanması için Topluma Hizmet Uygulamaları Dersini alan yeni  öğrenciler yüz yüze ve uzaktan eğitim şeklinde matematik derslerine başlamıştır. Enmep Platformu Kurucusu Hale UÇUŞ tarafından senkron şeklinde “Görme Engellilere Yönelik Matematik Eğitiminde Materyal Geliştirme”, Uzaktan Matematik Eğitiminde Erişilebilir Dökümanlar Oluşturma ve Matematiksel  İletişim” konu başlıklarında eğitimler verildi ve asenkron şeklinde de destekleyici kaynaklar paylaşılmıştır.

Haberin Linki: https://www.marmara.edu.tr/news/alti-nokta-korler-vakfinda-turkce-ve-matematik-dersleri

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİNDE BİR BİLENE DANIŞ |GÖRME ÖTESİ SERÜVENLER ETKİNLİĞİ

Heyecan dorukta YKS2023 sınav sonuçları açıklandı. Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla
birlikte “hangi üniversite hangi bölümleri tercih etmeliyim?” soruları başladı.

Öğretmenlere Yönelik Ara Tatilde Atölye Çalışmaları Gerçekleştirilecek

Beklenen eğitim sonunda ARA TATİLDE geldi. Türkiye’nin farklı bölgelerinde görme yetersizliğinden etkilenen görme engelli öğrencileri olan öğretmenlerimizin isteği üzerine ara tatil de bir atölye yapmaya karar verdik. Bu atölyemizde sizleri hangi eğitimler bekliyor...

ENMEP Olarak MEET-UP 2022’de Atölye Çalışması Gerçekleştirdik

Matematik Eğitimi Etkileşim Topluluğu Ulusal Paylaşım (MEET-UP’22) buluşmasının ikincisi TED Üniversitesi’nin ev sahipliğinde 21 Mayıs 2022 Cumartesi günü gerçekleşti. Bu etkinliğe Enmep olarak Hale Uçuş, Merve Atasay Sunay, Tuğçem Eroğlu ve Gaye Gözde Ürün ile birlikte “Görme Engelliler için Matematik Eğitiminde Erişilebilir Somut ve Teknolojik Materyallerin Kullanımı” başlıklı atölye çalışmamızla katıldık.