Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
ENMEP Olarak MEET-UP 2022’de Atölye Çalışması Gerçekleştirdik

Birçok kurumda çalışan matematik eğitimcilerinin ve bağımsız matematik öğretmenlerinin bir araya gelerek düzenledikleri Matematik Eğitimi Etkileşim Topluluğu Ulusal Paylaşım (MEET-UP’22) buluşmasının ikincisi TED Üniversitesi’nin ev sahipliğinde 21 Mayıs 2022 Cumartesi günü gerçekleşti. Bu etkinliğe Enmep olarak Hale Uçuş, Merve Atasay Sunay, Tuğçem Eroğlu ve Gaye Gözde Ürün ile birlikte “Görme Engelliler için Matematik Eğitiminde Erişilebilir Somut ve Teknolojik Materyallerin Kullanımı” başlıklı atölye çalışmamızla katıldık. Yaklaşık 2 saat süren atölye çalışmamızda grafikleri görmek ve grafik olmak etkinliğimiz ile bir farkındalık yaratmaya ve bireylerin vücutlarını kullanarak grafiklerin ve kimi kavramların nasıl anlatılabileceğine örnekler vermeye çalıştık. Görme engellilerin matematik eğitiminde kullanılan çeşitli somut ve dokunsal materyali tanıttık. Bunların yanında matematikteki konular özelinde tasarlanmış çeşitli somut, dokunsal ve teknolojik materyallerin nasıl hazırlanabileceği, kullanılabileceği, özellikle kaynaştırma sınıflarına nasıl entegre edilebileceği konusunda örnekler sunduk. Grafikleri ve görsel temsilleri içeren konularda teknolojik ve somut materyallerin nasıl sunulabileceğini öğretmenlerimizle birlikte tartıştık. Ayrıca “iki kere farklı” olarak ifade edilen ve görme engellinin yanında üstün yetenekli olarak da tanılanan öğrencileri ve bunlara nasıl destek verilebileceğini konuştuk.  Bir yıl önce de MEET-UP ‘21’e Hale Uçuş, “Görme Engelli Öğrenciler için Erişilebilir Dijital Matematik Araçları” başlıklı sunumu ile  katılmıştır.  Görme engelli öğrencilerin karşılaştıkları zorlukların çözümüne yönelik geliştirilen işitsel, dokunsal uyaranlar veya mevcut görme becerilerini destekleyici seçenekler sunabilen erişilebilir dijital matematik araçlarını tanıtmıştır. Pandemi döneminde yapılan MEET-UP ‘21’e online olarak katıldık ve https://www.youtube.com/channel/UClUg9RgwMy95YL4HOg1zrvg linkinde yapılan sunum yer almaktadır.

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİNDE BİR BİLENE DANIŞ |GÖRME ÖTESİ SERÜVENLER ETKİNLİĞİ

Heyecan dorukta YKS2023 sınav sonuçları açıklandı. Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla
birlikte “hangi üniversite hangi bölümleri tercih etmeliyim?” soruları başladı.

Öğretmenlere Yönelik Ara Tatilde Atölye Çalışmaları Gerçekleştirilecek

Beklenen eğitim sonunda ARA TATİLDE geldi. Türkiye’nin farklı bölgelerinde görme yetersizliğinden etkilenen görme engelli öğrencileri olan öğretmenlerimizin isteği üzerine ara tatil de bir atölye yapmaya karar verdik. Bu atölyemizde sizleri hangi eğitimler bekliyor...

Altı Nokta Körler Vakfı’nda Türkçe ve Matematik Dersleri

Marmara Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü ve Atatürk Eğitim Fakültesi Matematik Eğitimi Bölümü ile birlikte Altı Nokta Körler Vakfında gerçekleştirdiği “Matematik Kursları” için ENMEP Platformu Tarafından Eğitici Eğitimi Verildi.